“Tolv måneder” udkommer både som e-bog og som traditionel papirudgave – det vil sige i to forskellige opsætninger, der begge skal tjekkes i alle ender og kanter!

Korrekturlæsning af e-bogsudgaven, som var den første, foregik ad flere omgange; frem og tilbage mellem forlæggeren og mig med ændringer og justeringer.

Nu gælder det papirversionen, der på de fleste punkter ligner e-bogen. For eksempel går de forskellige skrifttyper, der er anvendt til bogens nutid og fortællerens tilbageblik og brevskrivning, de samme.

Men tekst opfører sig forskelligt i forskellige systemer. Måske den automatiske orddeling laver en ulogiske deling af ord, der vil generer læsningen. Måske bogens noter (JA – der er noter i romanen!) ikke står, hvor de skal. Eller måske noget har forrykket sig, som det ikke skal.

Det er altsammen noget, jeg de kommende dage vil kigge efter i den printversion, som forlæggeren netop har afleveret til mig. Og med lidt held skal vi ikke mange dage på den anden side af påsken, inden roman kan sendes til trykning!