Kunne du tænke dig at læse en roman, der giver dig stof til eftertanke om kærlighed, tab og meningen med livet? Så er Tolv måneder et rigtigt godt bud på en roman til sommerferien, som du nu oven i købet kan hente som e-bog på den nye litteratur-abonnementsordning Mofibo.

Tolv måneder af Connie Warnick AagaardHvor den ydre handling følger fotografen Helen gennem et år, så viser flashbacks og breve til den mistede kærlighed en anden side af fortælleren. Visse ting i hendes fortid, har hun simpelthen fortrængt; for eksempel hvordan den elskede Naipur døde i Nepals bjerge og hvor stort et svigt det var, da hun i sin tid forlod sin lille søn for at redde verden som dokumentarfotograf.

Tolv måneder giver dig en vedkommende historie om at genfinde meningen med tilværelsen. Og den byder på en anderledes romanstruktur, der leger med den selvbiografiske genre og en fortæller, der måske ikke er helt troværdig. Udover en fortløbende tid på tolv måneder, følger vi Helen i tilbageblik til barndommen og livet som fotograf i den store verden, og vi læser de breve, hun skriver til den tabte Naipur. Et ekstra lag er, at bogens andre personer kommenterer Helens fremstilling i små fodnoter, der viser, at Helen ikke altid fortæller den fulde sandhed.

Læs Tolv måneder og bliv udfordret af både handlingen, stilen og det gennemarbejdede sprog. Og gør det eventuelt med den nye e-bogs-abonnementsordning som du kan tjekke ud via linket Mofibo