“En læseværdig roman om et menneskes beslutning om at tage sin skæbne på sig.” Sådan skriver Weekendavisens anmelder Helle Merete Brix i Weekendavisens tillæg Bøger 4.januar 2013.

Anmelderen har blik for romanens struktur og sprog: “Når sproget er bedst, glædes man i denne roman over forfatterens sans for detaljer….” Og selvom Brix omvendt finder steder, hvor hun synes sproget fungerer mindre godt, så konkluderer hun: “Men man læser bogen med interesse, for de fleste steder fungerer sproget og danner ramme om en vedkommende historie: Historien om et menneskes vej, gennem ord og skrift, hjem til sig selv.

Brix mener også, at brugen af fodnoter, hvor romanens andre personer kommenterer hovedpersonen Helens fremstilling, fungerer godt: “Det er dygtigt gjort, og det virker. For det understreger, hvad der vel er forfatterens pointe: At den sandhed, et menneske finder om sig selv, måske ikke er den sandhed, som andre anerkender. Men den er heller ikke nødvendigvis løgn. Det er udtryk for ethvert menneskes ret til at fortolke sin verden og sit liv.”

Sådan – og så fint – får Weekendavisens anmelder sat ord på noget af det allervæsentligste i Tolv måneder!

Man kan desværre kun læse Weekendavisens boganmeldelser online, hvis man har abonnement, så her kan ikke linkes til selve anmeldelsen.