Yes! Så lykkedes det endelig for “Tolv måneder” at blive anmeldt i Politikens Bogtillæg lørdag den 8.12.12 – et halvt år efter udgivelsen – men bedre sent end aldrig!

Under overskriften “Det redigerede selvportræt” giver anmelder Mikkel Bruun Zangenberg bogen rigtig pæne ord med på vejen. Og ikke mindst er jeg glad for, at han så tydelig har læst og forstået romanens og dermed fortælleren Helens projekt med at skrive sig tilbage i verden. “Udmærket forsøg på litterært sorgarbejde”, som han skriver.

Anmelderen kan også godt lide romanens noter, hvor bogens andre karakterer kommenterer Helens fremstilling, og kalder dem for “et interessant greb. Men det hører (desværre!) også med til hans konklussion, at Tolv måneder er tættere på at være håndværk end kunst. Zangenberg slutter anmeldelsen med at sige, at der mangler noget: “Måske det kan komme med den svære 2´er, hvem ved.”

Jeg vil gøre mit bedste! Og er under alle omstændigheder rigtig glad for, at Tolv måneder fandt vej til spalterne i Politikens Bogtillæg:)

Her kan du se netversionen af hele anmeldelsen under overskriften “Der mangler noget i udmærket forsøg på litterært sorgarbejde.”